La venda d’embarcacions noves a Catalunya creix d’un 26,7 % en el que portem d’any

El sector nàutic català continua mantenint la reactivació pronosticada per ADIN amb un augment de les vendes tant de les embarcacions noves com de segona mà. El sector nàutic català consolida el canvi de tendència amb un creixement de les vendes d’embarcacions noves d’un +26,7% i un augment de les d’ocasió d’un +6,6% durant el període gener-abril, segons l’informe elaborat amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant.

De gener a abril s’han venut a Catalunya 218 embarcacions noves (+26,7%) i 1.204 d’ocasió (+6,6%) respecte a les 172 i 1.124 respectivament fins a l’octubre de 2014. Amb una proporció de vendes entre unes i altres de l’ordre de 5,5 embarcacions d’ocasió per cada 1 de nova.

El president d’ADIN, Jordi Sentíes, expressà la seva satisfacció perquè “les xifres d’embarcacions noves confirmen la recuperació del sector nàutic català durant aquests primers quatre mesos de l’any “un mes més, continuem amb un creixement a les matriculacions i si afegim que els escars i varadors tenen molta carrega de treball de reparació, s’evidencia que el sector comença a reactivar-se, com havíem diagnosticat.”

De les 218 embarcacions noves, per capitanies marítimes, les matriculacions han estat per Palamós-Girona amb 92 (+11%), Tarragona amb 63 (+85%) i Barcelona amb 63 (+15%). Destaca el fet que a la demarcació de Tarragona, el creixement és d’un 85%, passant de les 34 unitats matriculades al 2014 a les 63 del 2015, amb increments en totes les tipologies d’embarcacions, i tant pel mercat de lloguer (llista 6ª) com pel de particulars (llista 7ª).

Dins de les embarcacions noves, en clau positiva, destaquen el creixement en la comercialització d’embarcacions per al mercat de lloguer (+158,3%), i en quant a producte les eslores més petites i més econòmiques, destacant: les embarcacions entre 4,5 i 5 m. (+185,7%), les embarcacions entre 5 i 6m.

Comentar

Su dirección de correo electrónico no será publicada.Los campos necesarios están marcados *

*