Maresme Marítim

maresme-maritim-projecte-2

 SALUTACIÓ DEL PRESIDENT

Benvinguts a l’espai web de l’Associació Maresme Marítim,

Ja fa quatre anys que entitats públiques, ports, universitats i empreses del Maresme vam apostar per treballar de forma conjunta i decidida per treure suc a les moltes oportunitats que el litoral ofereix a la comarca.

Des d’ençà, i gràcies al suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), hem pogut endegar diferents projectes vinculats amb l’àmbit marítim i nàutic. D’aquesta manera, s’ha contribuït al desenvolupament empresarial i turístic, a la incorporació de noves tecnologies en els ports, a l’impuls de la investigació aplicada a la nàutica, i també a la formació dels professionals del sector, per tal de capacitar-los de cara a les noves oportunitats laborals emergents, tant amb cursos específics com amb nous graus universitaris relacionats amb el mar.

Estem convençuts que el nostre litoral pot esdevenir una font de riquesa per la comarca i Maresme Marítim vol ser l’impulsor d’aquesta generació de productivitat, ocupació i talent.

Encara queda molt per fer, però aquest temps de treball conjunt entre institucions públiques i privades ens ha refermat en la convicció que l’Associació Maresme Marítim és un mar d’oportunitats que ni podem ni volem deixar perdre.

Mataró, 18 de març del 2015

Miquel Rey i Castilla

President Associació Maresme Marítim.


QUÈ ÉS EL MARESME MARÍTIM?

Des d’èpoques antigues, el mar sempre ha estat sinònim d’activitat econòmica. El Maresme té un gran potencial en l’àmbit nàutic i marítim gràcies als 48 km de costa i 37 km de platja que sumen els seus 16 municipis, que concentren el 75% de la població de la comarca. L’àmbit marítim dóna feina a quasi 200 persones de forma directa i a més de 1600 en activitats relacionades.

El projecte Maresme Marítim va néixer el 2011 per transformar aquest potencial en riquesa pel territori i llocs de treball. L’objectiu és dinamitzar l’economia a través de l’organització del sector i el foment de sinèrgies i col·laboracions entre els diferents agents econòmics i socials que tenen alguna relació amb l’àmbit marítim.

El següent pas va ser la identificació del clúster, que engloba un univers de 484 empreses vinculades de forma directa o indirecta al mar, i serveix de plataforma per afavorir que col·laborin entre elles i explorin noves oportunitats de negoci que desemboquin en una major ocupació.

Maresme Marítim és una realitat gràcies a l’impuls de nou entitats públiques i privades de la comarca. Es finança amb fons del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors, regular per l’Ordre TRE/293/2010.

Entitats promotores

Les entitats que van impulsar Maresme Marítim són:

Ajuntament de Mataró

Ajuntament de Mataró

Ajuntament d'Arenys de Mar

Ajuntament d’Arenys de Mar

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Club Nàutic El Balís

Club Nàutic El Balís

Consell Comarcal del Maresme

Consell Comarcal del Maresme

Consorci Port de Mataró

Consorci Port de Mataró

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM)

FAGEM

Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme

Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme